запчасти для вилочных погрузчиков запчасти для автопогрузчиков Ремонт и обслуживание погрузчиков Ремонт штабелеров и ричтраков Ремонт двигателя погрузчика Ремонт электропогрузчиков Ремонт дизельных погрузчиков Ремонт автопогрузчиков Ремонт вилочных погрузчиков ремонт погрузчиков Инверторные кондиционеры в москве Инверторные кондиционеры с установкой Купить кондиционер в москве Кондиционеры в москве недорого Кондиционеры с установкой недорого в москве Кондиционеры с установкой недорого в москве цена шоу бизнес россии видео прикол как лечить колени леди блог кулинарный рецепт

Lakmus

Ուզբեկական փլավ

400գ. բրինձ, 250 գ. ոչխարի միս, 100-150գ. ճարպ, 500 գ. գազար, 2-3 գլուխ սոխ, աղ, սև կամ կարմիր աղացած պղպեղ:

 Միսը 10-15 գ. քառակուսիներով կտրատել և մի փոքր ջուր ավելացնելով՝ տապակել: գրեթե պատրաստ մսին ավելացնել բարակ շերտիկներով կտրատած սոխը և թեթևակի կարմրացնել:

  Գազարը խոշոր քերիչով քերել, լցնել կաթսայի մեջ, 10-15 րոպե շոգեխաշել: Համեմել առատ պղպեղով: Ավելացնել մի քիչ ջուր: Լավ լվացած բրինձը լցնել ջրի մեջ և քափկիրով հավասարեցնել: Երբ բրինձը կներծծի ամբողջ ջուրը, ստեղծել մի փոքր փոսիկ և լցնել 1-2 ճաշի գդալ տաք ջուր: Չխառնել: Հետո կաթսան կափարիչով ծածկել:

  Փլավը եփել թույլ կրակի վրա 20-25 րոպե: Մատուցելիս բրգաձև լցնել սկուտեղի մեջ, վրան դնել մսի կտորները:

  Փլավի հետ մատուցել լոլիկով, սոխով ու բողկով թարմ աղցան: 

Չախոբիլի

  

  Կարելի է եփել հավի, բադի, սագի, հնդկահավի և ոչխարի մսից:

  2 կգ. մսին՝ 150 գ. յուղ, 400 գ. գլուխ սոխ, 50 գ. ալյուր, 50 գ. քացախ, 200գ. տոմատի մածուկ, սև պղպեղ և աղ:

Լոլիկի հյութով խորոված հավի միս

 

  1 կգ. հավ, 1 բաժակ լոլիկի հյութ, 100 գ. կարագ, 5 պճեղ սխտոր, աղ, սև պղպեղ:

 Մաքրած, լվացած հավի միսը պատել աղով, կարագի և ծեծած սխտորի խառնուրդով: Հավը դնել ալյումինե ամանի մեջ, վրան լցնել լոլիկի հյութ, մնացած կարագը լցնել մեջը, կափարիչով փակել, դնել ջեռոցում մոտ 40 րոպե: Եթե կափարիչ չկա, կարելի է փակել փայլաթղթով:

Սեփական հյութով Իշխան

  

 Նախապատրաստված  Իշխանը լվանալ, աղ անել, շարքով դարսել նախապես կարագ քսած և թարխուն փռած կաթսայում: 

Հավի մսով կոտլետ

    Հավի կրծքամսից, ազդրամսից անջատել ոսկորները,  ջլերը,  աղալ, ավելացնել կաթի մեջ թրջած սպիտակ հաց, նորից աղալ, մեջը լցնել կարագ, ձու, աղ և լավ խառնել: